Cosmetische tandheelkunde

Een gezond gebit is helaas niet altijd een mooi gebit. Gelukkig zijn er veel verschillende oplossingen denkbaar om het gebit de uitstraling te geven die u voor ogen heeft. Denk daarbij onder andere aan de mogelijkheid een afgebroken (stukje) tand, een spleetje tussen tanden of een verkleurde tand te herstellen door hier bijvoorbeeld een facing of kroon overheen aan te brengen. Ook voor tanden en kiezen die ontbreken of die wat scheef staan zijn er vaak meerdere oplossingen denkbaar. Voor meer informatie kunt u de volgende folders bekijken:

 

Facing: Klik hier

Implantaat: Klik hier

Kronen en bruggen: Klik hier

Een beugel: Klik hier

Wat doen we

Zie hier onder welke werkzaamheden wij allemaal uitvoeren.

Periodieke controle

De periodieke controle of halfjaarlijkse controle is een belangrijk moment waarbij kan worden vastgesteld of er zich problemen in uw mond voordoen of dat deze wellicht kunnen ontstaan.


Preventie en mondhygiëne

Niets is zo belangrijk voor uw gebit als het voorkomen van problemen. Al onze medewerkers zijn daarom extra alert op een goede mondhygiëne en voorzien u, waar nodig, van informatie en mondhygiëne instructies met betrekking tot het onderhoud van uw gebit.

Cosmetische tandheelkunde

Een gezond gebit is helaas niet altijd een mooi gebit. Gelukkig zijn er veel verschillende oplossingen denkbaar om het gebit de uitstraling te geven die u voor ogen heeft.


Orthodontie

Bij orthodontie denken we met name aan kinderen maar in feite is het dragen van een beugel op elke leeftijd mogelijk. Bij kinderen beginnen we al redelijk vroeg met het zogenaamde "screenen".

Kroon- en brugwerk

Wanneer een groot deel van een tand of kies door cariës verloren is gegaan, kan het zijn dat vullen of het vervangen van een bestaande vulling niet meer optimaal mogelijk is.

Prothetiek

Een gebitsprothese is een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat (kunnen) worden vervangen.

Implantologie

Een implantaat is het best te omschrijven als een vervanging voor een tandwortel. Na het plaatsen van het implantaat en de daarop volgende genezingsperiode, wordt een constructie op het implantaat geplaatst.


Bleken

Gedurende ons leven verkleuren onze tanden als gevolg van het verouderingsproces maar ook onder invloed van hetgeen dat we eten en drinken. Kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen kunnen de buitenste laag van de tanden binnendringen, hierdoor zien tanden er donkerder of geler uit.

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer het weefsel (zenuwen en bloedvaten) binnen in een tand of kies ontstoken raakt, bijvoorbeeld doordat bacteriën via een diep gaatje of een lekkende vulling bij dit weefsel kunnen komen, kan een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd.