Gedurende ons leven verkleuren onze tanden als gevolg van het verouderingsproces maar ook onder invloed van hetgeen dat we eten en drinken. Kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen kunnen de buitenste laag van de tanden binnendringen, hierdoor zien tanden er donkerder of geler uit. Dit gebeurt onder andere door: roken, het drinken van koffie, thee, wijn, frisdrank, vruchtensap en het eten van kleurstof bevattende etenswaren zoals bijvoorbeeld vruchtenjam.
Voor het bleken van tanden en kiezen met het beste resultaat adviseren wij een bleekset op maat voor thuisgebruik. Daarvoor worden afdrukken gemaakt van uw gebit waarmee vervolgens door de tandtechnicus bleeklepels (dunne flexibele gebitsbeschermers) worden vervaardigd die precies op uw gebit passen. Thuis brengt u de handig in spuitjes verpakte bleekgel aan in de bleeklepels en draagt u deze enkele uren per dag, een week lang. Voor meer informatie kunt u de volgende folder bekijken:
Bleken: Klik hier